a
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.
Image Alt

Buketi i aranžmani Provansa

Buketi i aranžmani Provansa

Često se postavlja pitanje, koja je razlika između buketa i aranžmana? Ljudi često nazivaju buket cvetnim aranžmanom, a cvetni aranžman buketom. Postaje još više zbunjujuće kada u cvećari zamene te stvari.
Buket je grupa cveća izabranih i raspoređenih u dizajn, sa lišćem, ili bez njega. Ovo cveće je obično oblikovano u dizajn, povezano, i zamotano u ukrasni papir. Buket se daje ljudima koji imaju, ili ne moraju, imati vazu ili posudu u koju bi ih mogli postaviti.
Buket zahteva da primalac reže stabljike cveća i zelenila, i napuni vodu u svoju vazu.
Prednosti davanja buketa:
Možete da kupite više cveća, jer ne trošite novac na vazu ili posudu. Često ćete dobiti više cveća u buketu, jer će cvećari brže sastaviti buket, u odnosu na aranžman. Lako vam je da ga nosite i dostavite sami. Cveće generalno traje duže ako se pravilno neguje.
Snop cveća predstavlja izbor cveća i / ili zelenila koje je neobavezno svezano, bez da se upakuje i uređuje u stil ili dizajn. Uglavnom je to baštensko cveće kupljeno na pijaci, ulici ili u marketu. Ovo cveće ima iste prednosti kao i buket.

Sveži materijali u aranžmanu upijaju vodu iz vlažne pene; pena je čvrsta i omogućava dizajneru da manipuliše svežim materijalom kako bi postigao željeni dizajn.
Cvetni aranžmani će osim dizajna sadržavati i zelenilo i lišće koje će oblikovati radove floriste.
Aranžmani obično koštaju više od jednostavnih buketa, ali i to zavisi od upotrebljenog cveća i odabranog dizajna. Aranžmani su uglavnom zahtevniji za pravljenje, pa je dobra ideja da se naruče ranije.
Cvetni aranžmani dolaze u mnogo različitih veličina, oblika i stilova.
Prednosti cvetnog aranžmana Cvetni aranžman je gotov poklon.
Primalac ne mora znati kako da sredi cveće jer će cveće već biti raspoređeno u dizajnerskom stilu.
Cvetni aranžmani čine odlične središnje delove za stolove. Posebno je praktičan za posete pacijentima u bolnici, jer tamo nema vaza. I uopšte na mesta gde nije moguće cveće odmah staviti u odgovarajuću posudu.

Aranžmane je potrebno svakodnevno dopunjavati čistom čistom vodom da bi se pena održala vlažnom.