Vremenom sam shvatila da ću više trenutaka spokoja naći jedino u ponovnom povezivanju sa Prirodom.

Moja suštinski radoznala priroda, i ličnost koja poseduje neutoljivu potrebu za neobičnim i nesvakidašnjim pojavama, učinili su da moja zelena oaza danas izgleda ovako.

Svoje iskustvo, saznanja i interesovanja želim da podelim sa svima vama, ali ne u smislu prikazivanja lepih boja i tekstura, niti kupi dva za cenu jednog, i sl. Ono čime želim da vas privuče jeste emocionalna veza sa virtuelnim prostorom studija Provanse, gde ćete se osećati inspirisano, informisano i motivisano da stvorite sopstvene biofilne prostore u svom domu.

Istraživanja pokazuju da skoro 90% svog vremena provodimo u zatvorenom prostoru. To je poražavajuća statistika, imajući u vidu da je čovečanstvo većinu svog postojanja provelo na otvorenom, u simbiozi sa zemljom.

Našim precima, biljke su označavale opstanak.

Vekovima kasnije, naši savremeni umovi reaguju na sličan način, kada smo okruženi biljkama naše sterilno okruženje podseća na ono što su naši preci doživljavali. Podsvesno se osećamo sigurno i bezbrižno, poboljšana nam je sposobnost da se opustimo i fokusiramo na trenutne obaveze, u kući, školi ili na poslu.

Biljke deluju kao dugme za resetovanje našeg tela i duha. Što više vremena odvojimo da se brinemo o našim biljkama, to više doživljavamo trenutke smirenosti i nadahnuća.
Dizajniranjem svog zelenog sveta stvaramo simbiozu sa biljkama, u tom odnosu svi imamo koristi, i mi i biljke. To je prostor u kome uživaju sva naša čula.

Dobrodošli u moj zeleni svet, biće mi čast družitii se sa vama.

error: Content is protected !!