Akcija!

Aroid Mix Supstrat 5L

1.200 рсд

POČETAK PRODAJE 28.09.2023.

 

Zašto koristiti BioMatrix Aroid supstrat?

 

Sastav BioMatrix Aroid Miksa  pažljivo je osmišljen kako bi se pružila optimalna podrška biljkama. Ova kombinacija kokosovih vlakana, čipsa kokosove ljuske, perlita, aktivnog uglja, organskih hranljivih i drugih materija stvara savršeno balansiranu mešavinu koja podržava zdrav razvoj korena, mikrobnog života i opšti rast biljaka.

Ova mešavina se ističe zbog ključnih sastojaka koji pružaju optimalnu podršku, evo detaljan opis nekih od elemenata ovog sastava:

  • Kokosova vlakna: Ova komponenta doprinosi dobroj drenaži i zadržava vlagu, stvarajući tako ravnotežu između vlažnosti i suvoće koja je ključna za zdrav rast biljaka.
  • Čips od kokosovih ljuski: Kokosov čips dodaje strukturu mešavini, pomažući da se očuva prozračnost i obezbedi pristup kiseonika korenju.
  • Perlit: Perliti su lagane čestice koje takođe doprinose prozračnosti i drenaži, čime se sprečava zadržavanje viška vode u zemlji i nastanak truljenja korena.
  • Aktivni ugalj: Ugalj pomaže u filtriranju i čišćenju zemlje od toksina, a takođe sprečava razvoj štetnih organizama i bolesti biljaka.
  • Organski hranjivi sastojci: Ovi hranjivi sastojci obezbeđuju vašim biljkama potrebne supstance za zdrav rast i razvoj. Hrane vašu biljku 180 dana.

Sada kada znate sve ovo, možete biti sigurni da ćete svojim biljkama pružiti kvalitetno zemljište koje će podržati njihovu vitalnost i lepotu.

Nega Aroida

Aglaoneme, Medinilla Magnifica (Tropski grm), Monstere, Filadendroni, Potosi (Epipremnum)

 

Važno je razumeti prirodno stanište Aroid biljaka. Oni potiču iz tropskih kišnih šuma gde vlada visoka vlažnost. Vole dobro dreniranu zemlju koja često ostaje vlažna. Tlo u ovim šumama je bogato hranjivim materijama koje podstiču rast biljaka. Ova bogata zemljišta podržavaju zdrav razvoj korena i rasta biljaka. Svetlo u tim sredinama često dolazi kao indirektna sunčeva svetlost koja prolazi kroz gusto krošnje drveća, što je idealno za aroide koji preferiraju blagu osvetljenost.

Briga o Aroidima zahteva pažnju prema njihovim preferencama. Većina Aroida voli umereno zalivanje, sa pauzom kako bi se gornji sloj zemlje mogao osušiti između zalivanja. Pošto potiču iz tropskih krajeva, visoka vlažnost vazduha im odgovara. Dodatna podrška kao što su štapovi od sfagnum mahovine mogu podstaći njihov rast, simulirajući njihovo prirodno penjanje uz drveće i stene. Indirektna svetlost je idealna za njih, a postižu dobar rast čak i u prostorijama sa većom vlažnošću, poput kupatila.

 

Zašto je Aroid supstrat koristan za Aroide?

 

BioMatrix Aroid Mix je pažljivo osmišljena mešavina zemljišta koja ima svoje korene u razumevanju prirodnog staništa Aroida. Ova mešavina je inspirisana tropskim prašumama, gde Aroidi prirodno rastu i prosperiraju. Kroz pažljiv izbor komponenata, BioMatrix Aroid Mik nastoji da simulira karakteristike prirodnog zemljišta Aroida, pružajući vašim biljkama optimalne uslove za rast. Evo kako neki od elemenata ovog supstrata utiču na zdrav rast i razvoj Aroida:

  • Kao što Aroidi preferiraju vlažna i dobro drenirana zemljišta u svojim prirodnim staništima, tako i Aroid Mix kombinuje kokosova vlakna, čips kokosove ljuske i perlit kako bi obezbedio idealnu ravnotežu između vlažnosti i drenaže. Ova kombinacija omogućava korenju da pristupi vodi kada je potrebno, a istovremeno sprečava zadržavanje suvišne vode koja bi mogla oštetiti korenje.
  • Organske hranljive materije donose bogatstvo hranljivih supstanci, koje su analogni hrani koje aroidi dobijaju u svojim prirodnim staništima. Ovi sastojci omogućavaju postepeno otpuštanje hranljivih materija tokom vremena, pružajući vašim biljkama konstantan izvor potrebne energije za rast u period od 180 dana.
  • Aktivni ugalj u mešavini čuva zemljište čistim i održava mikrobni ekosistem, što je slično ulozi prirodnih materijala u tlu prašuma.

Kombinacija ovih i ostalih elemenata BioMatrix Aroid Mix-a ima za cilj da pruži vašim biljkama iskustvo slično njihovom prirodnom stanju, podržavajući njihov zdrav rast, razvoj i cvetanje.

Presađivanjem vaših aroida u BioMatrix Aroid Mik, pružate im ne samo odgovarajuće zemljište već i negu sličnu onoj u njihovom prirodnom okruženju. Ova mešavina ima potencijal da stvori harmonijsku ravnotežu između čovekove nege i prirodne sredine, čineći vašu biljku srećnom i zdravom.

 

Kompletan spiska BioMatrix supstrata i biljaka za koje su posebno prilagođeni možete pronaći ovde.

error: Content is protected !!