Akcija!

Botanika Mix supstrat 5L

1.200 рсд

Zašto koristiti BRIGID Botanika Mix supstrat?

 

Komponente Botanika supstrata su pažljivo odabrane kako bi se stvorila mešavina zemljišta koja podržava potrebe ove grupe biljaka. Svaki sastojak doprinosi različitim aspektima zdravlja biljaka, kao što su drenaža, vlažnost, hranjenje i struktura zemljišta.

Ova mešavina je važna jer pruža optimalne uslove za zdrav rast i razvoj vaših biljaka, smanjuje mogućnost truljenja korena i pojavu crnih mušica. Ujedno povećava otpornost biljaka na bolesti i štetočine. Evo nekoliko ključnih razloga zašto je Botanika Mix mešavina  posebno korisna:

 • Zdrav rast korena: Mešavina je dizajnirana da unapredi razvoj korena biljke. Pravilan razvoj korena je ključan za dobar rast i opšte zdravlje biljke.
 • Organske hranjive materije: Mešavina sadrži organske materije koje pružaju potrebne hranjive sastojke za biljke. To podržava njihovu ishranu i doprinosi njihovom cvetanju i rastu.
 • Mikrobni život: Mikroorganizmi u zemljištu igraju važnu ulogu u razgradnji hranjivih materija i poboljšanju zemljišta. Prisustvo mikrobnog života pomaže u očuvanju ravnoteže ekosistema zemljišta.
 • Vlažnost zemljišta: Mešavina omogućava duže zadržavanje vlage u zemljištu. To je posebno korisno za biljke koje preferiraju vlažno okruženje, poput biljaka iz ove grupe.
 • Prilagođeno stanište: Ova mešavina je dizajnirana da oponaša prirodno stanište biljaka iz ove grupe. To znači da pruža uslove slične onima koje ove biljke pronalaze u prirodi, što rezultira srećnim i zdravim biljkama.
 • Jednostavnost upotrebe: Uputstva za korišćenje mešavine su jasna i jednostavna za praćenje, što olakšava proces presađivanja i brigu o vašim biljkama.
 • Dugotrajnost i stabilnost: Vermikulit i drugi sastojci mešavine doprinose dugotrajnosti zemljišta, čime se smanjuje potreba za čestim presađivanjem.

Ova mešavina ima za cilj da pruži optimalne uslove za gajenje vaših biljaka, podržavajući njihov zdrav rast, razvoj i dugotrajnost

Kako pružiti pravilnu negu biljkama iz grupe Botanika Mixa?

Alokasije
Kolokasije
Kaladijumi
Coffee Plant (biljka kafa)
Cymbidium Orhideja
Dendrobium Noble (Dendrobijum orhideja)
Galanthus Nivalis (visibaba)
Oxalis Triangularis (ukrasna ljubičasta detelina)

Biljke iz grupe Botanika Mixa vole da imaju tlo koje je uvek vlažno. Iako su deo porodice Aroida, za razliku od nekih drugih biljaka kao što su fikusi, filodendron i monstera,biljke iz ove grupe zahtevaju više vode. One preferiraju obilje svetla, ali treba izbegavati direktnu sunčevu svetlost. Ključ u nezi je održavanje konstantnih uslova. Kada pronađete pravo okruženje za njih, trudite se da ne menjate prečesto način na koji se brinete o njima.

 

Koja je ključna uloga nekih od elemenata sadržanih u BRIGID Botanika Mixu:

 

 • Kokosov treset (vlakna iz kokosove ljuske): Kokosov treset je prirodni materijal dobijen iz vlakana kokosove ljuske. Ovaj materijal je odličan za zadržavanje vlage, omogućavajući biljkama da postepeno apsorbuju vodu i hranljive materije. Takođe, kokosova vlakna imaju dobar odnos između zadržavanja vlage i drenaže.
 • Vermikulit: Vermikulit je mineralni materijal koji ima sposobnost zadržavanja vlage i prozračnosti. To pomaže održavanju ravnoteže između vode i vazduha u zemljištu čime se sprečava truljenje korena, što je ključno za zdrav rast korena.
 • Aktivni ugalj: Aktivni ugalj ima sposobnost apsorbovanja štetnih materija, kao i regulaciju pH vrednosti zemljišta. Takođe može da poboljša drenažu i smanji rizik od prekomernog zadržavanja vode.
 • Čips kokosove ljuske: Kokosov čips pruža dodatnu strukturu mešavini i doprinose drenaži. Takođe, ovaj materijal može da zadrži određenu količinu vlage, što pomaže u održavanju konstantnog vlažnog okruženja biljkama kojima je to potrebno.
 • Organske hranjive materije: Organske hranjive materije dodaju zemljištu potrebne hranljive sastojke kao što su azot, fosfor i kalijum. Ovi elementi su ključni za rast i razvoj biljaka. Hrane biljku 180 dana.

Kompletan spiska BRIGID supstrata i biljaka za koje su posebno prilagođeni možete pronaći ovde.

error: Content is protected !!