Akcija!

Eklektik mix 5L

1.200 рсд

Eklektik mešavina je izuzetno važna jer pruža idealne uslove za rast i razvoj Ehmeja, Krotona, Vresije, Kafa biljke,Bromelije Kriptantus, Neorgelije, Guzmanije, Pilea peperomiodes, Singonijuma.

Kombinacija elemenata u Eklektik mešavini omogućava korenju biljke da dobije potreban kiseonik što sprečava gušenje korenja i poboljšava apsorpciju hranjivih materija.

Osim što poboljšava drenažu, aktivni ugalj pomaže u sprečavanju rasta buđi i negativnog prisustva mikroba u supstratu, čime se održava zdravlje biljke.

Ova mešavina je pažljivo osmišljena da imitira prirodna staništa za navedene biljke. Time se pruža optimalno okruženje za njihov rast, što rezultira zdravim i bujnim biljkama.

Dobro izbalansiran odnos elemenata doprinosi dobroj drenaži Jungle supstrata. To znači da višak vode brzo izlazi iz podloge, sprečavajući pojavu truljenja korena, crnih mušica, nastanak i razvoj bolesti.

Kombinacija sastojaka obezbeđuje potrebne hranjive materije i pruža stabilnu osnovu za biljke da se razvijaju.

Ekološki prihvatljiv, bez treseta, ručno mešan supstrat.

Odnos elemenata pruža dobru ravnotežu između strukture, drenaže, vlažnosti i hranljivih materija. Kokosova ljuska i perlite doprinose drenaži i aeraciji, dok aktivni ugalj pomaže u kontroli vlage i sprečavanju problema s buđi. Kokos čips stvara dodatnu strukturu i podršku korenju, dok organske hranljive materije pružaju postepeno otpuštanje hranjivih materija tokom vremena od 180 dana.

Ovi i ostali elementi u supstratu, zajedno stvaraju kompleksnu mešavinu koja pruža optimalne uslove za rast biljke. Svaki sastojak ima svoju ulogu u podržavanju zdravog rasta, sprečavanju problema poput buđi i omogućavanju da biljka postigne svoj puni potencijal.

 

Kako presaditi biljku

Priprema posude: Odaberite odgovarajuću posudu za biljku koju želite da sadite. Posuda treba da ima drenažne rupe na dnu kako bi omogućila dobru drenažu vode.

Dodavanje supstrata: Napunite posudu sa mešavinom supstrata, ostavljajući dovoljno prostora za korenje biljke.

Sadnja biljke: Pažljivo izvadite biljku iz njenog trenutnog kontejnera, uklonite svu zemlju i postavite je u posudu sa supstratom. Postavite je na odgovarajuću dubinu i dodajte supstrat oko korena, lagano ga pritisnite da bi se učvrstio.

Zalivanje: Nakon sadnje, dobro zalijte biljku kako bi se supstrat skroz navlažio. Ovo će pomoći da se supstrat dobro slegne oko korena i da se osigura dobra vlažnost za biljku.

Održavanje: Redovno pratite vlažnost supstrata i zalivajte biljku prema njenim potrebama. Održavajte supstrat blago vlažnim, ali izbegavajte preterano zalivanje koje može dovesti do truljenja korena.

error: Content is protected !!