Grana pamuka

500 рсд700 рсд

Grana pamuka nije uobičajena kao poklon, ali ovaj zadivljujući cvet sa sobom nosi jednu od najčistijih značenja koje jedan cvet može imati. Simbol je majčinske ljubavi.

Figurativno, svaka osoba koja ima ulogu majke, u našem životu, predstavlja granu pamuka. To može biti i sestra ili brat, prijatelj ili prijateljica, supružnik…

Ako dobijete granu pamuka, treba da vam bude jasno šta predstavljate u tuđem životu. Čak i u slučaju, kada taj neko nije upoznat sa simbolikom pamuka, podsvesno će ga odabrati kao poklon baš vama. Simbolika cveta pamuka različita je u raznim kulturama. Međutim ideja prosperiteta, porodice i sreće prepliće se u celom svetu. Blagostanje i bogatstvo takođe se vezuju za cvet pamuka

Moguće je poručiti minimum dve grane pamuka. Grane su u suvom stanju, voda nije potrebna.

Dužina grane je oko 60cm.

Simbolika pamuka

  • U korejskoj kulturi pamuk simbolizuje sve ono što je vrhunsko, a najčešće značenje cveta pamuka je ljubav vaše majke.
  • U Japanu cvet pamuka smatra se simbolom braka, savitljiv, mekan, a opet neverovatno jak. Nalik cvetu pamuka brakovi treba da budu puni ljubavi, ali i da budu u stanju da prođu čitav niz promena. Takođe ojačava poriv da sledite jedno drugo, bez obzira na sve.
  • U tradiciji Indijanaca značenje cveta pamuka ima tendenciju ka magiji. Smatraju ga simbolim sreće, isceljenja i zaštite. Takođe, ovu biljku povezuju sa kišom, na kraju i sa ribolovom.
  • U Indiji simboliku pamuka vezuju za uspeh u materijalnom svetu. Filozof Šri Aurobindo metafizički simbolizam biljke definiše kao ‘najmaterijalniji vitalni’. On smatra da je cvet simbol fizičkog tela, te tako postaje simbol životne snage, rasta i kretanja.
  • U duhovnom smislu simbol je nematerijalnog bogatstva, kao blagoslov od Boga. Duhovno buđenje, kada bi trbali da prebrojite sve čime ste blagosloveni, i budete zahvalni za sve dobro što vam nadolazi.

O tome, i još mnogo zanimljivih činjenica pamuku možete pročitati u tekstu ovde.

Dodatne informacije

Broj cvetova na grani

5-6 cvetova, 8-9 cvetova

error: Content is protected !!