Akcija!

Hoja mix supstrat

1.200 рсд

Početak prodaje 28.09.2023.

Zašto koristiti BioMatrix Hoja supstrat?

Komponente BioMatrix Hoja supstrata su pažljivo odabrane kako bi se stvorila mešavina elemenata koja podržava potrebe ove grupe biljaka. Svaki sastojak doprinosi različitim aspektima zdravlja biljaka, kao što su drenaža, vlažnost, hranjenje i struktura zemljišta.

Zašto je BioMatrix Hoja supstrat poseban?

Hoja mešavina je posebna jer pruža optimalne uslove za zdrav rast i razvoj vaših biljaka. Evo nekoliko ključnih razloga zašto je BioMatrix Hoja miks posebno korisna:

 • Poboljšana cirkulacija vazduha: Kokosov treset omogućava dobru aeraciju korena i doprinosi drenaži, sprečavajući prekomerno zadržavanje vode oko korena biljaka.
 • Pristupačnost hranljivih materija: Ova mešavina obezbeđuje dobar pristup hranljivim materijama korrenju. To znači da će tvoje biljke imati sve što im je potrebno za optimalan rast i pravilnu ishranu.
 • Smanjenje potrebe za čestim zalivanjem: Zbog brzog sušenja ove mešavine, tvoje biljke Hoja će zahtevati ređe zalivanje. To štedi tvoje vreme i omogućava ti da se opustiš znajući da si pružio/la adekvatne uslove.
 • Smanjen rizik od preterane vlažnosti: Brže sušenje znači manju šansu da se korenje previše natopi vodom. Ova mešavina smanjuje rizik od pretapanja biljaka, što može biti štetno po njihovu dobrobit.
 • Podsticanje prirodnog rasta: Ova mešavina ne forsira rast, već podstiče prirodni rast tvojih biljaka Hoja. To znači da će tvoje biljke rasti u skladu sa svojim ritmom i načinom.
 • Podrška za bujno lišće: Zdravo korenje direktno utiče na bujno lišće. Ova mešavina pomaže u stvaranju uslova za veličanstveno lišće koje će oduševiti tvoje oči.
 • Očuvanje prirodne lepote: Zahvaljujući svim svojim prednostima, ova mešavina pomaže tvojim biljkama da zadrže svoju prirodnu lepotu i sjaj. One će biti sretne i zdrave, i to će se videti.

U suštini, ova mešavina je pravi saveznik tvojim biljkama Hoja. Njene brojne koristi čine je idealnom za stvaranje optimalnih uslova za njihov rast, razvoj i blagostanje. Tvoje biljke će te sigurno nagraditi svojom lepotom i vitalnošću zahvaljujući ovoj pažljivo osmišljenoj mešavini.

Zašto je sastav elemenata u BioMatrix Hoja supstratu važan?

Komponente ove mešavine, ključne su za rast i razvoj Hoja, evo detaljnog opisa nekih od elemenata supstrata:

 • Coco coir (kokosova vlakna): Kokosov supstrat, je prirodni materijal dobijen od vlakana unutrašnjosti kokosove ljuske. On je izuzetno dobar za zadržavanje vlage, ali istovremeno omogućava dobru drenažu. Ova komponenta pruža korenju dovoljno vode i vazduha.
 • Aktivan ugalj (activated charcoal): Aktivni ugalj je posebna vrsta uglja koja je obrađena kako bi imala veliku površinu sa porama. On ima sposobnost da apsorbuje toksine, nečistoće i neprijatne mirise. Ova komponenta je važna jer pomaže u sprečavanju truljenja korena i održava korijenje zdravim.
 • Kokos čips (coconut husk chips): Ova komponenta pruža dodatnu strukturu mešavini, omogućavajući dobru ventilaciju i sprečavanje zadržavanja viška vlage. Takođe, kokosov čips se razgrađuju sporije, doprinoseći dugotrajnosti mešavine.
 • Kora orhideje (orchid bark): Kora orhideje je još jedna komponenta koja pruža dobru drenažu i pomaže u održavanju mešavine rastresitom. To je posebno korisno jer biljke Hoja preferiraju suvlju sredinu.
 • Perlit: Perlit je vulkanski mineral koji se obrađuje kako bi stvorio lagane, porozne granule. On pomaže u poboljšanju drenaže, smanjuje gustinu mešavine i doprinosi bolju aeraciju korenu.
 • Organske hranjive materije: Ova komponenta se obično dodaje kako bi se obezbedile osnovne hranjive materije za biljke tokom rasta. Organska hranjiva materija doprinosi zdravom i uravnoteženom rastu biljaka. Hrani biljku 180 dana.

Sve ove i druge komponente su pažljivo odabrane kako bi se stvorila idealna mešavina za rast i negu biljaka Hoja. One zajedno pružaju optimalne uslove za zdrav razvoj korenja, dobar balans vode i vazduha, i podršku za rast. Ova mešavina je zaista osmišljena sa ciljem da tvoje biljke Hoja napreduju u svoj svojoj lepoti i vitalnosti.

 

Kompletan spiska BioMatrix supstrata i biljaka za koje su posebno prilagođeni možete pronaći ovde.

error: Content is protected !!