Jerihonska ruža

850 рсд1.600 рсд

Biljka koja može bez vode da preživi više od 50 godina.

Simbol je sreće, ljubavi, uspeha, prosperiteta, novih početaka, dugovečnosti…

Moć Jerihonske ruže da ′vaskrsne′ iz osušenog stanja, simbolizuje transformaciju i obnavljanje energije.

  • Pakovanje sadrži jednu biljku, u potpuno suvom stanju, i karticu sa detaljnim uputsvom za postupak oživljavanja.
  • Set od 3 komada sadrži tri manje ruže, oko 5cm, i tri kartice sa uputstvom

Kompletan vodič o Jerihonskoj ruži možete pročitati ovde.

Jerihonska ruža, ili kako je još zovu besmrtna biljka ili biljka vaskrsenja, u dodiru sa vodom počinje proces svog oživljavanja, listovi počnu da poprimaju smaragdno zelenu boju, i da se šire. Izgled i veličina biljke kada oživi potpuno je nepredvidiv. Svaka biljka za sebe je kao otisak prsta, ne postoje dve iste na svetu, kako u suvom stanju, tako i kada ožive.

Kao i sve pustinjske biljke, rastu u jednom od najsurovijih okruženja na Zemlji. Da bi preživele morale su da nauče da se adaptiraju postojećim uslovima.Ova adaptacija omogućava im ne samo da prežive, već i da rastu i napreduju, neke čak i da cvetaju. Jerihonska ruža je takođe razvila određene sisteme adaptacije da bi preživela u rigoroznim uslovima pustinje. Međutim njen sistem adaptacije je takav da naučnicima još uvek nije poznat u potpunosti, te je ruža i dalje predmet naučnih istraživanja.

Kratak opis oživljavanja Jerihonske ruže:

Jerihonsku ružu oživljavate tako što koren biljke potopite u vodu. Zelena boja listova pojaviće se već za nekoliko sati. Prvih par dana ruža popije određenu količinu vode koja se nalazi ispod nje. Može se desiti i da ostane bez vode, u tom slučaju dodajte potrebnu količinu vode. Biljka u vodi može da bude 5 do 7 dana, nakon čega treba da prospete preostalu vodu. Biljka će polako početi da se vraća u prvobitno, suvo stanje. To je period u kome ćete biti svedok jednog malog, ali pravog čuda prirode. Biljku možete oživeti opet posle mesec dana. Ciklus oživljavanja možete ponoviti neograničen broj puta.

Do sledećeg oživljavanja, biljku u suvom stanju, možete držati izloženu kao detalj, ili umotanu u papirni ili pamučni ubrus u ormaru. Nema nikakvih potreba za određenim uslovima, osim što je potrebno da je prostor gde se nalazi suv, odnosno bez vlage.

Mnogo više o ovoj čudnovatoj biljci možete pročitati u tekstu ovde.

Zanimljive videe o biljci vaskrsenja možete pogledati na yt kanalu.

Dodatne informacije

Jerihonska ruža, Set od 3 komada

Jerihonska ruža, Set od 3 komada

error: Content is protected !!