Akcija!

Jungle mix supstrat

1.200 рсд

Početak prodaje 28.09.2023.

Zašto koristiti BioMatrix Jungle mix supstrat?

Ova mešavina ima ključnu ulogu u obezbeđivanju optimalnog rasta i zdravlja vaših biljaka. Evo nekoliko razloga zašto je ova mešavina važna:

  • Drenaža i vlažnost: Mešavina sadrži materijale kao što su perlite i vermikulit koji omogućavaju dobru drenažu. To je izuzetno bitno jer sprečava zadržavanje suvišne vode oko korena, što može dovesti do truljenja korena.
  • Optimalni rast korena: S obzirom na to da ova mešavina pruža dobru drenažu i vlažnost, korenov sistem će se razvijati zdravije i brže. To omogućava biljkama da apsorbuju hranljive materije i vodu efikasnije, što rezultira snažnijim i obilnijim biljkama.
  • Smanjenje zalivanja: Zbog sposobnosti mešavine da zadrži vlagu, nećete morati često zalivati biljke. Ovo je posebno korisno za biljke koje preferiraju konstantnu vlažnost, ali ne vole previše mokro tlo.

U suštini, ova mešavina je pažljivo osmišljena kako bi zadovoljila potrebe Kalateje i Marante, omogućavajući im da se osećaju kao kod kuće i da rastu u optimalnim uslovima.

Koje su koristi sastava Jungle miksa za biljke?

Aphelandra Sqarrose-Zebra afelandra, Calathea-Kalatea, Begonia, Chlorophytum Comosum-Pauk biljka, Coleus scutellarioides-Ukrasna kopriva, Fittonia-Fitonija, Hypoestes phyllostachya-Hipoestes, Begonia maculate-Tufnasta begonija,  Maranta,  Plectranthus-Tamjanka, Saintpaulia-Afrička ljubičica, Spathiphyllum Wallisii -Spatifium, Strelitzia Nicolai-Strelicija

Prirodno stanište biljaka nalazi se u južnoameričkim džunglama. Ove biljke su se adaptirale da prežive ispod visokih biljaka i drveća, gde je osvetljenje ograničeno. Tlo u tim džunglama je uvek vlažno i bogato hranljivim materijama, zahvaljujući opalom lišću i drugim ostacima. Cilj Jungle mešavine je da oponaša ovo prirodno okruženje, evo kako neki od elemenata ovoga supstrata to čine:

  • Kokosov treset: Kokosov treset je vlakno koje se dobija iz unutrašnjosti kokosovog oraha. Ono ima odlične sposobnosti zadržavanja vode, što pomaže u održavanju vlažnosti zemlje. Takođe, kokosov treset omogućava dobru aeraciju korena i doprinosi drenaži, sprečavajući prekomerno zadržavanje vode oko korena biljaka.
  • Aktivni ugalj: Aktivni ugalj ima svojstvo apsorpcije i zadržavanja toksina i nepoželjnih materija u zemlji. Ovo pomaže u održavanju čistog i zdravog tla za biljke. Ugalj takođe pomaže u balansiranju pH vrednosti tla.
  • Perlit: Perlit je vulkanski mineral koji se peče na visokim temperaturama, što stvara lagane i porozne čestice. Ova komponenta poboljšava drenažu i olakšava protok vazduha kroz zemlju. Perlit pomaže sprečavanju zbijanja tla i omogućava korenju da se širi.
  • Organske hranjive materije: Ove organske hranjive materije dolaze u obliku prirodnih komponenti koje obezbeđuju biljkama potrebne hranjive sastojke. Ova komponenta pruža podršku rastu i razvoju biljaka, pomažući im da dobiju neophodne vitamine, minerale i druge hranljive materije, u periodu od 180 dana.

U kombinaciji, ove i ostale komponente čine mešavinu koja obezbeđuje ravnotežu između drenaže, vlažnosti i hranljivih materija. To omogućava ovim biljkama da rastu zdravo i snažno, uz minimalnu brigu oko održavanja vlage i ishrane.

 

Kompletan spiska BioMatrix supstrata i biljaka za koje su posebno prilagođeni možete pronaći ovde.

error: Content is protected !!