Akcija!

Jungle mix supstrat 5L

1.200 рсд

Zašto koristiti BRIGID Jungle mix supstrat?

Premijum mešavina namenjena je za gajenje sledećih biljaka:

Afelandra, Afrička ljubičica, Kalatea, Begonija Maculata-tufnasta, Chlorophytum Comosum-Pauk biljka, Coleus scutellarioides-Ukrasna kopriva, Fitonija,Hipoestes, Maranta, Tamjanka, Spatifilum, Strelicija.

Ova mešavina ima ključnu ulogu u obezbeđivanju optimalnog rasta i zdravlja biljaka Jungle mix biljnih vrsta.. Evo nekoliko razloga zašto je ova mešavina važna:

  • Drenaža i vlažnost: Mešavina sadrži materijale kao što su perlite i vermikulit koji omogućavaju dobru drenažu. To je izuzetno bitno jer sprečava zadržavanje suvišne vode oko korena, što može dovesti do truljenja korena.
  • Optimalni rast korena: S obzirom na to da ova mešavina pruža dobru drenažu i vlažnost, korenov sistem će se razvijati zdravije i brže. To omogućava biljkama da apsorbuju hranljive materije i vodu efikasnije, što rezultira snažnijim i obimnijim biljkama.
  • Smanjenje zalivanja: Zbog sposobnosti mešavine da zadrži vlagu, nećete morati često zalivati biljke. Ovo je posebno korisno za biljke koje preferiraju konstantnu vlažnost, ali ne vole previše mokro tlo.

Koje su koristi sastava Jungle miksa za biljke?

Prirodno stanište navedenih biljaka nalazi se u južnoameričkim džunglama. Ove biljke su se adaptirale da prežive ispod visokih biljaka i drveća, gde je osvetljenje ograničeno. Tlo u tim džunglama je uvek vlažno i bogato hranljivim materijama, zahvaljujući opalom lišću i drugim ostacima. Cilj Jungle mešavine je da oponaša ovo prirodno okruženje, evo kako neki od elemenata ovoga supstrata to čine:

  • Kokosov treset: Kokosov treset je vlakno koje se dobija iz unutrašnjosti kokosovog oraha. Ono ima odlične sposobnosti zadržavanja vode, što pomaže u održavanju vlažnosti zemlje. Takođe, kokosov treset omogućava dobru aeraciju korena i doprinosi drenaži, sprečavajući prekomerno zadržavanje vode oko korena biljaka.
  • Aktivni ugalj: Aktivni ugalj ima svojstvo apsorpcije i zadržavanja toksina i nepoželjnih materija u zemlji. Ovo pomaže u održavanju čistog i zdravog tla za biljke. Ugalj takođe pomaže u balansiranju pH vrednosti tla.
  • Perlit: Perlit je vulkanski mineral koji se peče na visokim temperaturama, što stvara lagane i porozne čestice. Ova komponenta poboljšava drenažu i olakšava protok vazduha kroz zemlju. Perlit pomaže sprečavanju zbijanja tla i omogućava korenju da se širi.
  • Organske hranjive materije: Ove organske hranjive materije dolaze u obliku prirodnih komponenti koje obezbeđuju biljkama potrebne hranjive sastojke. Ova komponenta pruža podršku rastu i razvoju biljaka, pomažući im da dobiju neophodne vitamine, minerale i druge hranljive materije, u periodu od 180 dana.

U kombinaciji, ove i ostale komponente čine mešavinu koja obezbeđuje ravnotežu između drenaže, vlažnosti i hranljivih materija. To omogućava ovim biljkama da rastu zdravo i snažno, uz minimalnu brigu oko održavanja vlage i ishrane.

 

Kompletan spiska BRIGID supstrata i biljaka za koje su posebno prilagođeni možete pronaći ovde.

Dodatne informacije

Težina 5 kg
error: Content is protected !!