Tilandsija Capitata Hermos

2.400 рсд

Postoji preko 650 vrsta vazdušnih biljaka. Tilandsija Capitata Hermos je jedna od njih. Ima jake listove, meke strukture. Rastom razvija rozetu, boje breskve. Cveta prelepim ljubičastim cvetom.

Svaka biljka je posebna, i razlikuje se jedna od druge. Slika je informativnog karaktera.

Biljka je visine preko 20cm, ne računajući ukrasnu posudu sa slike, koja je u kompletu sa biljkom.

Nema na zalihama

Tilandsija Capitata Hermos

je epifitska vrsta vazdušne biljke. Poreklom je iz Kube, Meksika i Dominikanske Republike. Može se pronaći pričvršćena na stenama, na nadmorskim visinama i preko 2000 metara.

Vazdušne biljke doprinose filtriranju i prečišćavanju vazduha koji udišemo. Hrane se česticama prašine i polena, i zbog toga su svrstane u grupu biljaka antialergena.

Zbog njihove neverovatne sposobnosti da rastu bez zemlje, praktični su i laki za održavanje. Možete ih postaviti bilo gde, u staklenoj posudi, na polici između knjiga, na nekoj čvrstoj podlozi, u kancelariji ili ih okačiti da vise, u raznim ukrasnim visilicama.

Ako ih pričvrstite za neki predmet, koren nemojte prekrivati mahovinom. Mahovina zadržava vodu, i može dovesti do truljenja biljke.

Tilandsija Capitata Hermos je saksikolozna biljka, što znači da se u svom prirodnom staništu vezuje za stene, a ne za drveće, zbog toga uživa u suncu. Može da naraste do 50 cm visine. Ima sivkasto zelene listove, koji formiraju rozetu. Cvetovi su cevasti i rastu iz stabljike, odnosno iz rozete, bez ikakve potpore.

Nega biljke

Tilandsija Capitata Hermos, kao i sve vazdušne biljke ne zahtevaju zemlju da bi rasle.

Vazdušne biljke imaju različite potrebe za zalivanjem koje zavisi od sredine u kojoj žive, tj. u zavisnosti od uslova u vašoj prostoriji.

Da bi napredovala biljka zahteva dosta svetlosti, 8 do 10 sati dnevno.

Trpi temperaturu od 10 do 32 C.

Prihranjivanje nije neophodno, ali ako želite možete je prihranjivati sa tečnom prihranom za Bromelije, po uputstvu.

Detaljna uputsta korak po korak pronaći ćete u tekst ovde.

Kada je u pitanju količina svetlosti koja je potrebna biljkama, možete pročitati u tekstu ovde.

error: Content is protected !!