Tilandsia Curly slim

1.100 рсд

Tilandsija Curly slim

Je biljka koja nema koren i ne sadi se u zemlju.

Vazdušne biljke simbol su slobode i kreativnosti. Sam pogled na njih je mali podsetnik da se ne odričemo svoje autentičnosti i jedinstvenosti. Slobodnog duha i bez korena, pruža neograničene mogućnosti aranžiranja u prostoru. Najviše im odgovara kada vise. Pričvršćene na dasku ili plutu, i postavljene na zid, policu ili radni sto je položaj koji im takođe odgovara.

Sve o vazdušnim biljkama možete pronaći u tekstu ovde.

Kovrdžava i vitka

jedna je od najlepših hibrida, raste u obliku rozete iz svoje osnove. Za razliku od većine vazdušnih biljaka zahteva manje zalivanja. Dovoljno je jednom, do dva puta nedeljno da se orosi, i jednom mesečno da je okupate.

Potreba za orošavanjem i kupanjem uveliko zavisi od uslova u okruženju biljke. Navedene preporuke su informativnog karaktera, posmatranjem biljke sami odredite tempo zalivanja koji odgovara vašoj biljci. Kada se listovi biljke jako ukovrdžaju znak je da joj je potrebna hidratacija.

Detaljno opisane načine zalivanja tilandsija možete pročitati u tekstu ovde.

Curly slim je specifična

i po tome što spade u grupu pseudoviviparnih biljaka, što znači da vegetativnu mladunčad razvija na cvasti, kao i u osnovi biljke.

Može se desiti da preskoči jednu ili dve generacije mladunčadi na cvasti, tako da nemojte prerano odseći precvetalu stabljiku. Tada nećete znati da li je vaša biljka pseudoviviparna. Međutim, uvek proizvodi mladunčad u podnožju biljke.

Obezbedite joj jako indirektno svetlo, jer kada se biljka sprema da procveta poprima ružičastu boju lišća. To je čini must have biljkom kod strastvenih kolekcionara tilandsija.

Kako odrediti nivo svetlosti potreban vašim biljkama možete pročitati u tekstu ovde.