Tilandsia Curly slim

1.100 рсд

Tilandsija Curly slim

Je biljka koja nema koren i ne sadi se u zemlju.

Vazdušne biljke simbol su slobode i kreativnosti. Sam pogled na njih je mali podsetnik da se ne odričemo svoje autentičnosti i jedinstvenosti. Slobodnog duha i bez korena, pruža neograničene mogućnosti aranžiranja u prostoru. Najviše im odgovara kada vise. Pričvršćene na dasku ili plutu, i postavljene na zid, policu ili radni sto je položaj koji im takođe odgovara.

Nega biljke

Tilandsija Curly slim, kao i sve vazdušne biljke ne zahteva zemlju da bi rasla.

Vazdušne biljke imaju različite potrebe za zalivanjem koje zavisi od sredine u kojoj žive, tj. u zavisnosti od uslova u vašoj prostoriji.

Da bi napredovala biljka zahteva dosta svetlosti, 8 do 10 sati dnevno.

Trpi temperaturu od 10 do 32 C.

Prihranjivanje nije neophodno, ali ako želite možete je prihranjivati sa tečnom prihranom za Bromelije, po uputstvu.

Detaljna uputsta korak po korak pronaći ćete u tekst ovde.

Kada je u pitanju količina svetlosti koja je potrebna biljkama, možete pročitati u tekstu ovde.

Dostupno na upit.

Kovrdžava i vitka

jedna je od najlepših hibrida, raste u obliku rozete iz svoje osnove. Za razliku od većine vazdušnih biljaka zahteva manje zalivanja. Dovoljno je jednom, do dva puta nedeljno da se orosi, i jednom mesečno da je okupate.

Potreba za orošavanjem i kupanjem uveliko zavisi od uslova u okruženju biljke. Navedene preporuke su informativnog karaktera, posmatranjem biljke sami odredite tempo zalivanja koji odgovara vašoj biljci. Kada se listovi biljke jako ukovrdžaju znak je da joj je potrebna hidratacija.

Detaljno opisane načine zalivanja tilandsija možete pročitati u tekstu ovde.

Tilandsia Curly slim je specifična

i po tome što spada u grupu pseudoviviparnih biljaka, što znači da vegetativnu mladunčad razvija na cvasti, kao i u osnovi biljke.

Može se desiti da preskoči jednu ili dve generacije mladunčadi na cvasti, tako da nemojte prerano odseći precvetalu stabljiku. Tada nećete znati da li je vaša biljka pseudoviviparna. Međutim, uvek proizvodi mladunčad u podnožju biljke.

Obezbedite joj jako indirektno svetlo, jer kada se biljka sprema da procveta poprima ružičastu boju lišća. To je čini must have biljkom kod strastvenih kolekcionara tilandsija.

Kako odrediti nivo svetlosti potreban vašim biljkama možete pročitati u tekstu ovde.

error: Content is protected !!