Ionantha vazdušna biljka

650 рсд

Vazdušne biljke su biljke koje nemaju koren, i ne sade se u zemlju.

Simbol su slobode i kreativnosti. Sam pogled na njih je mali podsetnik da se ne odričemo svoje autentičnosti i jedinstvenosti.

Rumena boja listova održaće se ako biljka ima dovoljno potrebne svetlosti, u suprotnom listovi postaju više zeleni. Sve o vazdušnim biljkama, i kako ih negovati, možete pronaći u tekstu ovde

Sa biljkom ćete dobiti i karticu kako negovati biljku.

Nema na zalihama

Šta su vazdušne biljke?

Da bi bolje razumeli kako da brinemo o vazdušnim biljkama, hajde da pogledamo šta su one zapravo. Kada se upoznamo kako i gde ove biljke prirodno rastu, saveti za njihovu negu imaće mnogo više smisla.

Vazdušiljke biljke su epifiti, koje svoje nerazvijeno korenje koriste da se pričvrste za grane drveća i žbunja. Mogu se naći na stenama i liticama, a nećete verovati, rastu i na kaktusima.

Nemojte ih odmah osuđivati, ovi zeleni čupavci nisu paraziti, one od svog domaćina ne uzimaju hranljive materije. Svog domaćina koriste samo kao mesto na kome će se nastaniti.

Hranljive materije i vodu uzimaju preko lišća.

S obzirom da nemaju koren, i da se ne sade u zemlju, briga o njima je jednostavna. Međutim način na koji se neguju malo je specifičan, i može biti, u početku donekle zbunjujući za osobe koje su navikle na negu standardno posađenih biljaka.

Međutim, za nekoga ko tek počinje sa gajenjem biljaka, ili planira da počne, vazdušne biljke mogu da budu izbor  #1.

Životni vek većine tilandsija je između 2 i 5 godina. Cvetaju samo jednom u svom životu. Kada procvetaju, znači da su na vrhuncu svog životnog ciklusa, ali i na početku svoje starosti. Cvetanje ovih biljaka, ustvari je početak njihovog reproduktivnog procesa.

Detaljan tekst o vazdušnim biljkama možete pročitati ovde.

error: Content is protected !!